zaterdag 24 november 2012

Tilda with a Cute Lamb

Ja, ik ben er nog steeds. Als er een award is voor 's werelds meest luie blogger, dan ben ik dat, lol. Legio foto's op mn camera, maar ja, dan moet je nog wel de zin vinden om er een blogpost van te maken. Ik zal proberen mn leven te beteren ;) Want ik heb al best weer een flink aantal kaarten gemaakt!

Over awards gesproken, ik moet even Patricia bedanken, ik kreeg van haar de Liebster Award. Ik heb haar al uitgelegd dat ik het heel lief vind, maar niet aan awards doe, ik zag ook dat mn no-awards plaatje verdwenen was, dus die heb ik gelijk maar even weer op mn blog gezet. Maar Patries, ik vind het wel erg lief dat je aan me gedacht hebt! 

Door naar het kaartje:


Dit kaartje maakte ik een week of 2 geleden, met weer eens een Magnolia-stempeltje, Tilda with a cute Lamb. Het papier kreeg ik van Diana, en is van Maja Design. De bloemetjes zijn gemaakt met een stans an Crealies, en de Doily is er een van Cheery Lynn.



Tilda is ingekleurd met mn Copics, ik vind lichte kleuren altijd wel lastig met copics, maar deze keer vind ik hem heel geslaagd. Rondom Tilda heb ik wat liquid Pearls aangebracht.


Ook de binnenkant heb ik deze keer gedaan, er zitten zulke mooie teksten in het papierblok dat ik het zonden vind deze niet te gebruiken. Zoals altijd zijn alle randjes gedistressed met Vintage Sepia.

Bedankt voor het kijken weer, het blijft geweldig fijn hoe veel lieve mensen er altijd weer op mn blog komen, ondanks dat ik een beetje lui ben ;) Ik kom ook op jullie blogs hoor, en al laat ik niet altijd een reaktie achter, ik geniet wel van jullie kaartjes!

Liefs, Krista



zondag 4 november 2012

Cocco with Present

Ja, zo verschijnt er tijden geen blogpost, en zo verschijnen er 2 per dag ;) Nou ja, de soep was gekopieerd van mn receptenblog, maar toch ;) De weken vliegen ook voorbij, en ik ben in de weekeinden ook vaak met andere dingen bezig, plus dat mn inspiratie altijd nog niet geweldig is. Maar, hij komt meer een meer terug, ik geloof zowaar dat ik het ga redden met de kerstkaarten dit jaar!


Dit kaartje maakte ik zowaar vorig weekend, het was weer een ouderwets rustige zondag zonder verplichtingen, dat was lang geleden. Ik heb het prachtige papier van Maja Design gebruikt, gekregen van mn lieve zus, nogmaals bedankt zus :D 

De doily is gemaaks met een doily van Cheery Lynn, de randjes zijn, net als het papier, bewerkt met Versafine Vintage Sepia. Het borderrandje is van Whiff of Joy. het kleine tekststempeltje is van Lili of the Valley.


Het afdrukje is er een van Magnolia, van de Little Christmas collectie. Cocco is ingekleurd met mn prismacolor potloden, het zachte effect vond ik het mooist bij dit papier, copics zijn soms zo hard van kleur.


De binnenkant van de kaart heb ik deze keer ook bewerkt, er zitten zulke mooie teksten bij dit papier, die kun je niet laten liggen. Allen opnieuw bewerkt met de Vintage Sepia.





Waailapsoep 2.0


2 jaar geleden heb ik al eens het recept voor "waailapsoep", oftewel Zweedse Goulashspoep van Ullis' oma geplaatst, intussen heb ik het recept een beetje aangepast aan mn eigen smaak. Het originele recept, plus waar de naam vandaan komt, kun je hier vinden.



Voor waailapsoep 2.0 ben je nodig:

1.5 l. water
Pakje ossestaartsoep
1 boullionblokje (rundvlees)
4 à 5 grote aardappelen in blokjes
500 gram gehakt
gehaktkruiden
1 flinke eetlepel paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 droge worst (optioneel)
3 grote uien
Beetje olie voor het bakken.

Zet het water op in een grote soeppan en vermeng het pakje ossestaartsoep met het water. 
Voeg de aardappels en 1 boullionblokje toe en breng e.e.a. aan de kook.

Zet in tussentijd een braadpan op met een beetje olie. Doe je gehakt hier in, voeg naar smaak gehaktkruiden toe, en bak het gehakt rul. Als het gehakt klaar is, voeg je de paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Laat dit even lekker doorbakken. Voeg de eventuele droge worst toe en laat deze ook even meebakken.

Voeg je gehaktprutje toe aan de soep, het maakt niet uit of je soep al kookt of niet.

Snij de uien in grove ringen. Doe opnieuw een klein scheutje olie in de braadpan, en bak je uien hierin zachtjes, tot ze een beetje gaan karamelliseren. Dit kan wel even duren, 20 minuten is geen uitzondering. Maar, hoe langer gebakken hoe lekkerder, zolang je ze maar niet laat verbranden, vaak roeren dus! Als je uienringen lekker bruin en gekaramelliseerd zijn voeg je ze toe aan de soep.

Laat de soep zo'n 10-15 minuten doorkoken tot de aardappels gaar zijn.

Eet smakelijk!