Just a note...


Zo, nu weer een kaartje welke niet al een tijdje geleden gemaakt is, zoals de vorige 2. Dit kaartje maakte ik afgelopen weekend, voor de Art Journey Challenge

De Tree stempelset was een van de eerste stempelsets die ik ooit kocht bij Art Journey, in de tijd dat ze nog een fysieke winkel in Sleen hadden. Deze is er jammer genoeg niet meer (hoewel, beter voor mijn portemonee want ik kon nooit met maar 1 stempel naar buiten stappen), maar de stempels van Art Journey zijn nog steeds online te krijgen. 


De challenge voor deze maand is "resist". Ik heb een eenvoudige resist-techniek gebruikt, ik heb namelijk eerste de boom ge-embost met versamark en witte embossingpoeder, en vervolgens de achtergrond en de rest van de stempels gebruikt. Inkt veeg je gemakkelijk weer van de ge-emboste boom af.

Voor de achtergrond gebruikte in distress inkt, in de lkeuren Victorian Velvet, Milled Lavender en Seedless Preserves. Hierna heb ik de Ripple stempels natgesprayd en op de inkt gedrukt. Op de plekken waar je de natte stempels gestmpeld hebt, wordt de inkt iets lichter. Omdat dit paper geen aquarelpapier is, is het effect minder heftig maar juist mooi subtiel.


Als laatste heb ik de waterdrops stempels gepakt, en beinkt met Victorian Velvet. Ik heb praktisch de hele kaart hiermee bestempeld. Ik vind het effect nog niet helemaal wat ik in mijn hoofd had, en daarom heb ik ieder waterdruppeltje ingekleurd met wit potlood. Tenslotte heb ik met een witte chalk marker (Stampin'Up!) nog een lichtpuntje/streepje in iedere druppel aangebracht. Als laatste de boom nog even schoongeveegd, en klaar. Ik vind hem heel geslaagd!

Bedankt voor het kijken!

Liefs,Krista


Reacties