Agenda 2015


Hallo lieve lezers, daar zijn we weer! Ik heb de kerstdagen overleefd, jullie ook? Nee grapje, het was heel gezellig, eerste kerstdag bij familie en tweede kerstdag lekker lui op de bank, Sissi kijken ;)

Een tijdje terug kocht ik een agenda, ik hou mijn agenda normaal gesproken bij op mijn mobiel, maar een in de tas is soms ook wel handig. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan hem verder op te leuke, het was een gewone, eenvoudige HEMA-agenda. Maar vorige week kreeg ik ineens inspiratie en ben ik toch aan het kliederen gegaan. Deze keer eens niet met de cuties, maar met andere stempels!


De voorkant van de agenda (die ik eerst uit elkaar gehaald heb) heb ik eerst "bekleed" met meerdere lagen distress stains. De randjes heb ik hierna bewerkt met distress paint, Antiqued Bronze. Geeft gelijk een mooi glansje. Hoekstempels (Vilda Stamps) en de mooieDragonfly Vine van Stampendous, en de voorkant was klaar.


De binnenkant moest natuurlijk netjes afgewerkt worden. Dus weer aan het smeren met de distress stains, wat zijn die eigenlijk fijn! Hierna heb ik de ripple-stempels van Art journey gepakt en heb ik de gekleurde achtergrond met verschillende formaten van deze stempels bestempeld. Om het niet te saai te maken heb ik ook een paar afdrukjes gemaakt met Inka Gold, Old Silver.


Hierna was het de beurt aan de achterkant. De achtergrond is opnieuw gemaakt met distress stains en Distress Paint, en deze keer heb ik de hoeken opgeleukt met een stencil van Dutch Doobadoo. Een mooie stempel van een paardenbloem (Sentimentally Yours) en een paar leuke teksten van PaperArtsy, ik vind hem klaar!En natuurijk moet ook deze binnenkant netjes afgewerkt worden. Deze kant zul je niet zo vaak zien, ik heb hem daarom war eenvoudig gehouden. De achtergrond opnieuw met Distress Stains en Distress Paint, een mooie elfenstempel van Lavinia en een paar kleine sterretjes er om heen, klaar. Ik vind sowieso dat deze mooie stempel het best tot zijn recht komt zonder allerlei poespas, dus ik vind het goed zo.


Als laatste een bladwijzer, wel zo handig. Deze keer niet met distress paint maar met de gewone inktpads. dat geeft net een wat zachter resultaat. Opnieuw de mooie elf van Lavinia, en de hijpassende sterretjes, lint, een hartje onderaan en ook deze is klaar!

Ja, ik zzeg wel klaar maar dat is niet helemaal waar. Mijn voornemen is om regelmatig dit soort kleine kunstwerkjes te maken op het formaat van de agenda, en deze dan in de agenda te plakken (op weken die al voorbij zijn natuurlijk) zo heb ik aan het eind van het jaar een leuk naslagwerk met allerlei technieken en stempels. Uiteraard laat ik deze creaties ook hier weer zien! Letterlijk een soort Art-Journey!

Het is eens iets anders dan een kaartje, ik vind het leuk, hopelijk jullie ook!

Groetjes Krista


Reacties