Quick and Easy: 1-kleuren-kaart


Jullie zitten waarschijnlijk lekker achter de tv voetbal te kijken... ik niet. Voetbal kan mij gestolen worden. Ja, ook het WK. Ik heb me daarom discreet terug getrokken in mijn hobbykamer, waar dit snelle kaartje uit mijn handen kwam. Een kaartje met (op de achterkaart en het donkergrijze randje na) maar 1 kleur. Hieronder leg ik uit hoe ik dit kaartje gemaakt heb.


Allereerst heb ik een stuk wit stempelpapier gesneden op standaard kaartformaat, 10,5*14,8. Deze heb ik ingekleurd met Stormy Sky distress inkt. Niet helemaal egaal om de achtergrond een beetje interessant te houden.


Hierna heb ik een stempel van IndigoBlu gepakt, de Stylished Flower. Deze heb ik met een spritzer nat gemaakt, waarna ik de stempel een seconde of 10 op het gekleurde papier gehouden heb. De kleur trekt, doordat de stempel nat is, een beetje uit het papier waardoor je de "afdruk" van de stempel ziet.


Hierna heb ik dezelfde stempel beinkt met Stormy Sky, en hem een stukje schuin naast de waterafdruk geplaatst. Omdat de kaart nog iets te kaal was heb ik met een donkergrijze pen een randje rondom de kaart getrokken. Vervolgens heb ik de kaart op een donkerblauwe achterkaart geplakt, en Klaar is Krista!


Ik vind het een leuk idee, supersimpel maar elegant. Ik hoop dan ook dat jullie deze tutorial weer leuk vinden!

Liefs Krista




Reacties

nicolet zei…
Ik doe dit eigenlijk nooit...ziet er wel mooi uit. Duidelijke beschrijving! Groetjes Nicolet
Renilde zei…
super gedaan Krista! Clean en simpel, maar heel mooi. Ik maak het zeker een keer na! groetjes, Renilde