Fotolijstje


Dit idee zat al zooooo lang in mijn hoofd, je hebt er geen idee van. In eerste instantie zou ik een fotolijstje maken voor een foto van Doenya, dat wilde mijn lief graag. Maar de foto die hij uitgekozen had bleek achteraf te klein voor deze lijst, en dus moest er iets anders in. Dit idee had ik gelukkig al, dus toen de lijst klaar was hoefde ik niet lang na te denken.

Ik was in januari al begonnen aan dit lijstje, er zat al gesso op en wat vlinders, maar ik kwam er niet verder mee. Dus heb ik vrijdag alles er af gehaald, behalve gesso natuurlijk, en ben ik opnieuw begonnen.

Allereerst heb ik in de hoeken het Brilliant-stencil van Memorybox gebruikt, die is hier heel geschikt voor. Met modellingpaste heb ik het patroon aangebracht en laten drogen. En toen wist ik weer niet hoe ik nu verder moest.

Zaterdag was ik even bij Art Journey, en kreeg ik nieuwe inspiratie. Ik zag een boekje wat behandeld was met o.a. tissuepapier en Inka-Gold. Dat leek zo mooi, dat wilde ik ook. Tissuepapier was helaas uitverkocht, en dus ben ik aan de slag gegaan met gewone tissues en boekbinderslijm, Het was even zoeken hoe ik dat het beste kon doen, want tissues gaan snel kapot, maar met een zachte kwast is het me gelukt. Als laatste ben ik er even met een natte brayer overheen gegaan, zodat het redelijk vlak werd.
Hierna ben ik gaan "kleuren".  Eerst heb ik de achtergrond donkerbruin gemaakt met StazOn Ganache. Hierna heb ik de hele lijst behandeld met Inka-Gold Old Silver. Dit werd te licht, dus daar weer overheen met Distress Paint Antiqued Bronze en Vintage Photo. Dat gaf een mooie kleur. Her en der heb ik met een kwast nog wat veegjes Inka Gold Old Silver aangebracht, en toen gaf het wel een mooi effect.
Hierna heb ik een embellishment aangebracht in het midden, deze is ook behandeld met Antiqued Bronze en Old Silver. De her en der aangebrachte vlinders zijn op dezelfde manier gekleurd.
Hierna was het natuurlijk tijd voor bloemetjes, die mogen niet ontbreken. Deze zijn gestempeld met Versacolor Copper. Dit moest goed drogen, zelfs met een heattool kreeg ik het niet snel droog. Dus maar even een nachtje er over slapen ;) 

Vandaag kon ik verder, de bloemetjes waren droog. Ik heb ze gekleurd met Distress Ink, Brushed Corduroy en Vintage Photo. De lijst was nu ook goed droog, en alles kon opgeplakt worden. Ik heb eerst nog even wat gespeeld met stempels, dit zie je op de foto helaas niet goed weer. Ik heb de Delicate Flowers van Penny Black gebruikt, en een swirl-stempel van Stampers Anonymous. Als finishing touch heb ik nog wat jutetouw aangebracht, en klaar is Krista.


Hierna was het tijd voor de binnenkant. Het afdrukje is van IndigoBlu, Wild Flowers. Gestempeld met Brushed Corduroy, en daarna ge-enbosd met clear embossingpoeder. Hierna de achtergrond een beetje oud gemaakt, ook met Brushed Corduroy. Omdat ik het nu een beetje saai vond worden qua kleur heb ik de bloemetjes voorzichtig ingekleurd met een beetje Spun Sugar distress inkt.
Hierna heb ik het afdrukje zonder glas in het lijstje gezet, hij staat al in de kamer te pronken!

Weer eens wat anders dan de poppetjes, ik merk dat ik steeds meer deze kant op neig. Het is ook zo leuk om te doen, al heb ik nog steeds een hekel aan vieze vingers ;) 

Ik hoop dat jullie mijn nieuwe ingeslagen pad ook leuk vinden! Bedankt voor het kijken weer in ieder geval!

Groetjes KristaReacties

els zei…
heel leuk gedaan

els;-)
els zei…
heel leuk gedaan

els;-)
Diana zei…
Wauw, super Krista!!
(wil ik ook....)

Groetjes Diana.