DragonflyDag lieve lezers, ja, al weer een kaartje van mij. Ik ben heerlijk bezig geweest dit weekend! Weer een echte stempelkaart, heerlijk om dit te doen. Het is zo anders, maar zo leuk! Ik heb gister nog een poging gedaan om een Magnolia-kaartje te maken, en eerlijk, ik vond het niks aan. Dit vind ik op dit moment veel leuker!

Voor deze kaart heb ik mijn Distress Stains maar eens tevoorschijn gehaald, ik gebruik ze eigenlijk nooit. Maar ik zag een leuk idee voorbij komen op YouTube, en dus ben ik er mee aan de slag gegaan.

Allereerst heb ik dotjes Distress Stain op mijn hobbymat aangebracht, ik heb de kleuren Scattered Straw, Wild Honey, Peeled Paint en Vintage Photo gebruikt. Hier heb ik met een spritzer aardig wat water aan toegevoegd. Vervolgens heb ik een halve A4 stempelpapier gepakt, en deze door de Distress Paint gehaald.

Ik had iets te veel water gebruikt zo bleek nu. Gelukkig kun je bij deze technieken eigenlijk maar weinig fout doen, haha, dus ik heb een tweede ronde gedaan. Mijn mat was nog vrij nat, dus ik heb alleen wat stains aangebracht. Hier opnieuw het papier doorgehaald, hierna deze stap nog een keer herhaald (want ik was nog steeds niet tevreden) en daarna goed gedroogd met een heat gun.

Na al dat water was mijn papiertje een beetje gebobbeld. Daar heb ik een hekel aan, en dus heb ik mijn strijkijzer aangezet. Nee, serieus. Ik heb het strijkijzer aangezet. Dit werkt echt geweldig! Een handdoekje er onder, ijzer op katoen, en voorzichtig de achterkant van je papier strijken. Hou het papier plat tot het afgekoeld is (pas op want het wordt echt gloeiend heet!!) en je papier is weer recht.
Dit werkt overigens niet als je met embossingpoeder gewerkt heb. Trust me, I know. En zo doen we allemaal wel eens iets doms.


Hierna heb ik het papier doormidden gesneden, 1 deel om te bestempelen en 1 deel voor de achtergrond. Deze heb ik later ook bestempeld maar dat was ik in eerste instantie niet van plan. Ik heb de mooie Dragonfly Vine van Stampendous er weer bij gepakt, want het is een beauty hoor. Ik heb hem gestempeld met StazOn Ganache, net niet zwart. De vleugels heb ik ingekleurd met Wink of Stella goud, om het net even iets extra's te geven. Hierna heb ik het papiertje bijgesneden, de randen donkerder gemaakt met Distress Inkt Wild Honey en Vintage Photo, en op een donkerbruik papiertje gemat.

Ik vond de achtergrond nog iets te kaal, dus deze heb ik nog even snel bestempeld met een swirl-stempel van Tim Holtz en Vintage Photo. Hierna op een groen achtergrondje geplakt (anders werd het wel erg bruin, en er zit ook groen in de achtergrond), de libelle verhoogd op de achtergrond geplakt, en klaar is al weer een kaartje.

Liefs Krista


Reacties