Tutorial: DanceIk had het beloofd, een tutorial van de "Dance"-kaart. Niet helemaal hetzelfde, want 2 keer dezelfde kaart maken dat vind ik niet leuk. Een andere achtergrond, geen tekst, maar de technieken zijn hetzelfde. 

Wat ben je nodig voor deze kaart:


- Archival inkt in Coffee
- Versamark inkt
- Bruine embossingpoeder
- Een Puff Static
- Een opvangbakje voor je embossingpoeder
- Memory Box Shine stemcil
- Art Journey Silhouettes 2 stempelset + een Clear Block
- Kwastje voor het weghalen van overtollige embossingpoeder
- Diverse kleuren Distress Inkt 
- Distress Blending Tool
- Stempelpapier
- En natuurlijk je standaard spullen zoals lijm en een snijmesje.

Onderstaand is natuurlijk hoe ik hem gemaakt heb, en uiteraard kun je een andere mal, andere stempel en/of andere kleuren gebruiken.

Hoe ga je te werk:


Plak je stempelpapier met verwijderbare plakband achter op je stencil


Kies de kleuren die je wilt gebruiken. Ik gebruik 3 geeltinten (Spiced Marmalade, Wild Honey en Scattered Straw), 2 groentinten (Forest Moss en Mowed Lawn) en een bruin (Vintage Photo) voor de randen.


Begin met de donkerste kleur van je geeltinten links bovenin (Spiced Marmalade) en blend deze naar beneden weg. Pak niet gelijk te veel inkt, dan krijg je vlekken of strepen, en die krijg je never nooit meer mooi weg.


Pak je middelste kleur (Wild Honey) en blend deze weg naar beneden. Opnieuw, pak niet te veel inkt, en begin met blenden in het donkerste deel.


Neem de lichtste kleur (Scattered Straw) en blend deze weg naar beneden, tot waar de stralen breken zeg maar.


Pak je donkergroene kleur (Forest Moss) en blend deze vanaf rechts onderin tot halverwege


Pak je lichtbruine kleur groen (Mowed Lawn), en blend deze vanaf de donkergroen tot in het geel


Pak de Scattered Straw er weer bij, en vervaag de randen van de Mowed Lawn, tot alles mooi in elkaar over loopt. Ik heb ook de "stralen" die helemaal tot beneden lopen nog weer aangezet met Scattered Straw.


Haal je papier van het stencil, hij zou er nu ongeveer als bovenstaand uit moeten zien.


Snij het papier op maat. Als je het wit te wit vind dan kun je de kaart iets minder wit maken door met Antique Linen voorzichtig (met ronddraaiende bewegingen) over de kaart te gaan. Altijd vanaf de buitenkant naar binnen!!
Ik hou wel van wat donkere randen, en heb daarom de randen voorzichtig aangezet met Vintage Photo.


Pak nu de stempel van jou keuze. Stempel deze met een sneldrogende middelbruine kleur iets rechts vanaf het midden onder op de kaart. Blaas de kaart droog met een Heat Gun.


Ga met je Static Puff over het papier. Stempel dezelfde stempel nogmaals, nu met Versamark, iets verder naar rechts en naar onder.
Neem je embossingpoeder en verdeel het over de inkt. Verwijder embossingpoeder wat naast je afdruk terecht is gekomen met een kwastje (hoe schoon en droog mijn kaart ook is, dat overkomt mij telkens weer) en smelt het embossingpoeder met de Heat Gun.


Plak tenslotte je creatie op een bijpassende achterkaart, en vervolgens nogmaals op een dubbele kaart. Is je papier een beetje krom getrokken van de Heat Gun plak hem dan vast met dubbelzijdige tape.

Zet als laatste je kaart op foto, en show hem op je blog ;) Credits naar deze tutorial zouden natuurlijk erg fijn zijn!

Succes met deze tutorial, ik zou het graag horen als je hem gebruikt hebt!

Groetjes Krista
Reacties

Diana zei…
Leuk Krista! Nu nog even zo'n leuke mal halen...

Groetjes Diana.