Live, Love, Laugh


Gister heb ik voor het eerste sinds tijden weer eens samen met Terry gefreubeld, en een van de dingen die we gedaan hebben is het pimpen van een fotoframe. Dit was origineel een gewoon kunststof fotolijstje van de Action! We hebben hem helemaal uit elkaar gehaald, dus de achterkant er uit en het glas er uit. Vervolgens ben ik als volgt te werk gegaan:

Als eerste heb ik het fotolijstje bewerkt met Gesso, zodat de ondergrond wat stroever wordt. Hierna heb ik een stuk papier gepakt wat ongeveer net zo groot was als het glas, en dit bewerkt met embossing paste en een honingraat-mal. Hier embossingpoeder overheen gestrooid, verwarmd met de heattool zodat het versmeltte met de pasta, en af laten koelen. Door de pasta die er onder zit komt de honingraat-structuur wat extra omhoog, wat een erg mooi effect geeft.
Hierna heb ik het ge-embosde deel bewerkt met een schuurblokje, waardoor een deel van de embossing weer weggehaald werd.
De achtergrond is bewerkt met verschillende kleuren Pan Pastels, ik heb het vrij licht gehouden.


Vervolgens heb ik houten hartjes ingesmeerd met crackle paint en goed laten drogen zodat het (uiteraard) een beetje gaat crackelen. Toen de crackle paint goed droog was, heb ik de harten bewerkt met Pan Pastels, zodat je de crackles beter ziet. Vervolgens heb ik een tekstmal over de harten gelegd, en gesponsd met Distress Inkt. 

Intussen was de fotolijst goed droog, en kon deze verder bewerkt worden. Ik heb dezelfde kleur Distress Inkt gepakt als waarmee ik gestempeld heb. Ik zal eerlijk zijn: Ik vind Distress Inkt fijner werken dan Pan Pastels, en het eindresultaat is, zeker wanneer je werkt op Gesso, in mijn ogen vaak nagenoegd gelijk. Met een beetje inkt op een schuursponsje (zachte kant) heb ik inkt aangebracht op de gesso, en omdat ik het wat te streperig vond worden heb ik het wat verder uitgewerkt/vervaagd met een babydoekje. Ja, die dingen zijn echt multifunctioneel :D Toen ik tevreden was met het resultaat heb ik een tekststempel gepakt (Old French Writing van Hero Arts) en heb ik alle randen bestempeld, dit gaf net een wat leuker effect dan wanneer de randen hetzelfde waren als de tussenstukken.
Vervolgens heb ik het papier gepositioneerd achter de fotolijst,omdat niet overal een stukje honingraat zat was het even zoeken naar wat het mooiste was. Ik heb het papier voorzichtig vastgeplakt met Glossy Accents, de glasplaat er achter geplakt (zodat het papier stevig vast en strak zit maar je het glas niet ziet), en de achterkant weer bevestigd.
Vervolgens heb ik de harten in de frames geplakt, allemaal op dezelfde hoogte, ik hou van balans, hihihi. Van een tekstsheet van Tim Holtz heb ik 3 teksten gekozen welke ik mooi bij elkaar vond passen, ik vind Live, Love Laugh een mooie uitspraak dus de keuze was niet moeilijk. De stickertjes heb ik weer bewerkt met distress inkt, en op de harten geplakt.


Uiteraard moesten er vlinders op de fotolijst. De grote vlinder is van Tim Holtz, de kleineren van Wendy Vecci. De vlinders zijn eerst bewerkt met Pan Pastels, uitgeknipt en vervolgens heb ik een glanslaagje aangebracht. Ik weet niet meer hoe het goedje heette, het was net zoiets als Glossy Accents, dat geeft hetzelfde effect. Hierne heb ik de vlinders opgeplakt met een beetje kit, en mijn "fotolijstje" was klaar!

Liefs, Krista
Reacties

Diana zei…
Ahhhh, wat mooooiiii! Geef je nu zelf ook een workshoppie??? Ik hou me aanbevolen!

Groetjes Diana.
Yvonne zei…
Wow, wat is dat mooi!!
groetjes Yvonne
Terry zei…
En Krista, ik vindt hem geweldig geworden hoor en ja het was al VEEEEEL te lang geleden hoor dat we lekker aan de freubel waren. Geweldig vond ik hoor heel gezellie en voor herhaling vatbaar hoor meis, veel liefs Terry xxxx
femke zei…
heey krista,

wauw wat een gaaf lijstje is het geworden!!!

groetjes femke