Koala Tilda

Zo, het werd wel weer eens tijd voor een nieuw blogje ;) Ik heb de winterjas uit gedaan en een lekkere voorjaarsjas aangetrokken ;) tenslotte zal het komend weekend rond de 12 graden worden!

Na een (kleine) kaartendip ben ik afgelopen week weer achter mn buro gaan zitten. De club Scrap en Stempel had een leuke workshop als maandwedstrijd, en daar is dit kaartje uitgekomen:


Het is een Free Standing Pop-up card, en het idee komt oorspronkelijk van Splitcoast Stampers. Hij lijst wat lastig maar hij is eigenlijk heel eenvoudig om te maken.


Het afdrukje is van Magnolia en heet Tilda Koala Hug. Deze stempel was in eerste instantie alleen voor Australiƫ gemaakt, maar is op dit moment ook bij meerdere Nederlandse webwinkels te koop. Ik heb het afdrukje eerst ingekleurd met mn copics, waarbij ik de koala helemaal gestippeld heb, om het idee van een vachtje wat te benadrukken. Een heleboel werk, maar ik vind het resultaat er ook naar. Toen ik klaar was met kleuren heb ik de potloodjes er nog even bij gepakt om nog wat extra schaduwen aan te brengen, o.a. onder de koala, bij haar jurk en bij haar hoed. Ideaal voor als je de juiste kleur niet helemaal kunt vinden met de copics (zoals mij bij het jurkje overkwam). Ik heb Tilda ook iets bruiner ingekleurd dan anders, want ze is tenslotte op vakantie in Australiƫ, lol!


Je zou het misschien niet zeggen, maar dit hele kaartje past plat in een envelop. Het label zit nl, vastgeplant, waardoor het meevouwd als je het doosje naar achteren vouwt. Tilda zit met een stukje restpapier aan het label vast en beweegt daardoor ook mee, en de grasjes druk je ook gemakkelijk plat. Zo past hij du nog steeds in een enveloppe!


Bedankt voor het kijken!


Reacties

Wat is ie leuk. Zulke mooie kleuren ook.
Je voorjaarsjasje is ook erg leuk.
Groetjes Miranda
Unknown zei…
Wat een pracht kaart Krista en een prachtige uitleg dank je wel ik vind het een snoeppie

Liefs Nellie
Margreet zei…
Wat een leuk kaartje Krista.
Leuk patroontje.
Groetjes Margreet
femke zei…
heey krista,

het is een prachtige pop-up kaart geworden!!!

groetjes femke
Sylvia zei…
Hoi Krista,

Wouw zeg wat onwijs mooi!!! Prachtige uitleg erbij. Ik zeg sjapo!!!! Echt supers.

Hugs
Syl
Durvina zei…
Wat een leukerd.

groetjes, Durvina