Tim Holtz Configuration Box


Gister ben ik gezellig samen met mn zus naar een workshopdag bij Art Journey geweest, de workshop was een configuration box van Tim Holtz bewerken. We kregen een kale configurationbox, en uiteraard papier, lint, en verschillende embellishments, genoeg om de doos mee te vullen!


Ik heb overigens niet alle spullen gebruikt, we kregen bordeaux lint, maar ik vond dit lint mooier, dat heb ik er thuis nog opgeplakt. Ook het kleine oranje vogeltje is van mezelf, de rest kregen we allemaal bij de workshop. 
De box is eerst beschilderd met een speciale verf, en daarna beplakt met verschillende soorten papier, tissue-papier, en een blad uit een oud boek. Daarna is er opnieuw een dun laagje verf overheen aangebracht, zodat het papier mooi verliep met de box. Daarna was het tijd om de randen te distressen, dit is met stazon gedaan omdat distress niet goed pakt op deze ondergrond. We hebben rood en bruin door elkaar gebruikt voor een mooie warme kleur. Als laatste zijn er verschillende swirls op de box gestempeld, ook met donkerbruine stazon. In de bovenhoeken van het deksel zijn tenslotte mooie corners aangebracht.


Daarna was het tijd om de box te versieren, ik heb hier voornamelijk gebruik gemaakt van het mooie scrappapier wat we kregen. Zo is de bottlecap bovenin beplakt met een stukje scrappapier, de eitjes zijn allemaal uit het papier geknipt, gedistressed en vervolgens met Mod Podge opgeplakt. 


Ook op de bottlecap aan de rechterkant zit een stukje scrappapier. De vinkjes en de uil zijn wel gestempeld, net als het kleine vogeltje wat op het deksel zit op de eerste foto.


Dit vind ik zelf het mooiste deel, dit deel is eerst bewerkt met inkt om de achtergrond minder egaal te maken, bestempeld met swirls, en vervolgens is er een prachtige vogel opgeplakt met Mod Podge. Het veertje kregen we, deze schijnt uit Denemarken te komen. Echt een beauty. Het flesje heb ik thuis gevuld met vogelzaadjes en opgeplakt.


Dit vogeltje had ik thuis nog liggen, ik heb hem vorig jaar eens op Ebay gekocht. Hij is zo schattig!


Ook de sleutel kregen we bij Art Journey, er staat LIFE in gestanst, en dat past mooi bij de box vind ik. Ik had eerst een grotere sleutel, maar die vond Diana mooier dan de hare. Ik vond hem juist te grof, dus hebben we hem geruild. 


Het slot vind ik achteraf wat grof voor deze box, aan de andere kant, hij is wel erg mooi en ergens vind ik hem er toch ook wel weer bij passen. 

Ik vond het echt superleuk om te maken, en ik ben van plan sowieso straks voor de kerst nog zoiets te maken, maar dan moet ik eerst leuke spulletjes verzamelen. Als je nieuwsgierig bent naar de voorbeeldbox dan moet je hier (klik) even kijken, die is nemelijk ook erg mooi!
Reacties

Wat supergaaf is je box Krista!!
Groetjes Tineke
Anoniem zei…
Hij is prachtig!!

Groetjes Joke
Riet zei…
Wowwww Krista,wat een schitterend kastje.

Liefs Riet.
Diana zei…
Zucht..., zo mooi...
Het eindresultaat is prachtig zusje!!
Zal morgen foto's maken van mijn box en binnenkort ook plaatsen!

Groetjes Diana.
chantal zei…
wauw, schitterend!
liefs Chantal
Margreet zei…
Wat een prachtig box.
Groetjes Margreet
sweetgil zei…
Schitterend hoor!
Ik vind de jouwe trouwens mooier dan het voorbeeld ;)
Groetjes
Mireille
Anita zei…
Wow wat een prachtig kuntstwerk Krista. Complimenten!
wouw schitterende doos krista
echt super
liefs chantal & sygrid