Waailapsoep (Zweedse Goulashsoep van Ullis' oma)


Nee, ik ben niet zo'n koker, maar deze soep is zo lekker, een van mn favo's. Het recept komt oorspronkelijk van de oma van mijn aanstaande Zweedse schoonzusje Ullis, maar aangezien de bijnaam van mijn broertje "waailap" is, noem ik deze soep altijd waailapsoep.

Het is een echte maaltijdsoep die goed vult en supereenvoudig is om te maken.

Benodigdheden:
1 liter water
4 grote aardappelen in blokjes gesneden
2 boullionblokjes
2 theelepels paprikapoeder

1 flinke ui
1 klein blikje tomatenpuree
400-500 gram gehakt
evt. gehaktkruiden om het wat pittiger te maken

2-3 eetl. maizena

Zet een liter water op in een grote soeppan en voeg de aardappelen, boullionblokjes en paprikapoeder toe. Breng dit aan de kook.
Versnipper in tussentijd de ui en bak hem glazig in een braadpan. Voeg daarna de tomatenpuree hier aan toe en bak deze even mee. Voeg tenslotte de gehakt toe en bak deze rul. Hou je van wat pittiger, strooi dan wat gehaktkruiden over het gehakt.

Wanneer het gehaktprutje klaar is zouden de aardappelen ongeveer moeten koken. Zo ja, voeg dan het gehaktprutje hier aan toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het nog ongeveer 15 minuten koken.

Voeg na 15 minuten de maïzena (opgelost in koud water) toe en laat het nog een minuutje doorkoken. Is het je dan nog te dun voeg dan nog een beetje maïzena toe.

Eet smakelijk!



Reacties

nicolet zei…
WAUW dat klinkt heerlijk Krista!! Die ga ik eens lekker uitproberen!
Groetjes Nicolet
Thea zei…
Dat ziet er zeker goed uit...:)

Gr Thea