Waailapsoep 2.0


2 jaar geleden heb ik al eens het recept voor "waailapsoep", oftewel Zweedse Goulashspoep van Ullis' oma geplaatst, intussen heb ik het recept een beetje aangepast aan mn eigen smaak. Het originele recept, plus waar de naam vandaan komt, kun je hier vinden.



Voor waailapsoep 2.0 ben je nodig:

1.5 l. water
Pakje ossestaartsoep
1 boullionblokje (rundvlees)
4 à 5 grote aardappelen in blokjes
500 gram gehakt
gehaktkruiden
1 flinke eetlepel paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 droge worst (optioneel)
3 grote uien
Beetje olie voor het bakken.

Zet het water op in een grote soeppan en vermeng het pakje ossestaartsoep met het water. 
Voeg de aardappels en 1 boullionblokje toe en breng e.e.a. aan de kook.

Zet in tussentijd een braadpan op met een beetje olie. Doe je gehakt hier in, voeg naar smaak gehaktkruiden toe, en bak het gehakt rul. Als het gehakt klaar is, voeg je de paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Laat dit even lekker doorbakken. Voeg de eventuele droge worst toe en laat deze ook even meebakken.

Voeg je gehaktprutje toe aan de soep, het maakt niet uit of je soep al kookt of niet.

Snij de uien in grove ringen. Doe opnieuw een klein scheutje olie in de braadpan, en bak je uien hierin zachtjes, tot ze een beetje gaan karamelliseren. Dit kan wel even duren, 20 minuten is geen uitzondering. Maar, hoe langer gebakken hoe lekkerder, zolang je ze maar niet laat verbranden, vaak roeren dus! Als je uienringen lekker bruin en gekaramelliseerd zijn voeg je ze toe aan de soep.

Laat de soep zo'n 10-15 minuten doorkoken tot de aardappels gaar zijn.

Eet smakelijk!

Reacties